Zerdeçallı Vegan Köfte
Sarımsakları ve soğanları robotta kalınca çekin. Nohutu, zerdeçal rendesini, maydanozu, pul biberi, tuz ve biberi ekleyin, püre haline gelene kadar çekmeye devam edin. Nohutlu karışıma nişastayı ekleyin, karıştırın, büyük köfteler halinde şekil verin ve yağlı kağıt serilmiş bir tabağa dizin. Köftelerinizi 15 dakika dipfrizde kıvam alması için dinlendirin. Kızgın tavada kızartın. Biz avokadolu bir roka salatası ve kaju yoğurdu ile servis ettik. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zerdeçal,
- 1 adet Verita Yemeye Hazır Avokado,
- 3 diş Verita Sarımsak,
- 1 adet konserve nohut,
- 1 küçük soğan,
- 1 avuç maydanoz,
- 1 çorba kaşığı nişasta,
- 1 tatlı kaşığı pul biber,
- Roka,
- Kaju yoğurdu,
- Tuz ve karabiber.