Taze zerdeçallı sebzeli börek

İki adet yumurtayı küçük bir kasede çırpın. Başka, derin bir kasede un, taze zerdeçal ve tuzu karıştırın. Oda sıcaklığına bekletilmiş tereyağını ve çırpılmış yumurtaları unlu karışıma döküp yoğurun. Hamuru bir kenarda bekletin. Sırasıyla soğanları, kıymayı, havucu, bezelyeleri, mısırı, patatesi, lahanaları tavaya koyduğunuzu tereyağında soteleyin. Yemeği ateşten aldıktan sonra zerdeçal, karabiber ve tuzunu ekleyip kenarda soğumaya bırakın. Kenarda dinlenmeye bıraktığınız hamuru alın ve portakal büyüklüğünde bezeler hazırlayıp merdane yardımı ile açın. İki katın arasına iç harcını koyup kapatın. Yağladığınız fırın tepsisine böreği yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırına atın (isteğe göre çörek otu veya susam serpin) ve kabarıp üzerleri pembeleşene kadar pişmesini bekleyin. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Malzemeler

Hamuru için:

  • 400 gram tereyağı
  • 500 gram un
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı Verita Taze Zerdeçal rendesi

İç harcı için:

  • 50 gram kıyma
  • 1 adet (ince doğranmış) soğan
  • 1 çay kaşığı Verita Taze Zerdeçal rendesi
  • 1 adet (küçük kıyılmış) patates
  • 1 fincan (haşlanmış) bezelye
  • 1 fincan (haşlanmış) mısır
  • 1 adet (küçük kıyılmış) havuç
  • 1 fincan (ince doğranmış) beyaz lahana
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı