Zerdeçallı Pancar Çorbası
Zeytinyağında soğanları çevirin. Şeffaflaşmaya başladığında sarım sağı ekleyin ve biraz daha çevirin. Tavuk suyu, pancar, tuz ve biberini ekleyin, pancarlar yumuşayana kadar, 7-8 dakika kaynatın. Domates püresini, rendelenmiş bir tatlı kaşığı zerdeçalı ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın. Karışımı bir blender’a alın ve pürüzsüz hale gelene kadar çekin. Biz kızarmış ekmek dilimleri, maydanoz, çam fıstığı ve zerdeçal dilimleri ile süsledik, biraz da krema gezdirdik. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 paket Verita Taze Zerdeçal,
- 4 adet orta boy pancar, soyulmuş ve küp doğranmış,
- 1 adet konserve rende domates,
- 1 adet sarımsak, soyulmuş ve kıyılmış,
- 1 adet orta boy kırmızı soğan, soyulmuş ve kıyılmış,
- 500ml tavuk suyu,
- Zeytinyağı, tuz ve karabiber.