Zerdeçallı Mantı

Unu, yumurtayı, suyu ve biraz tuzu yoğurun. Ele yapışmayan, esnek bir hamur istiyoruz, gerekirse un ve su ekleyerek ayarlamalar yapın. İç malzeme için kuru soğanı rendeleyin, 2 boğum zerdeçalı soyun ve rendeleyin, kıymayı ve iki kaşık zeytinyağını ekleyin. Karabiber, tuz ve pul biber ekleyerek yoğurun. Hamuru bezelere ayırın ve bezeleri oklavayla yufkadan biraz daha kalın şekilde açın. Yufkayı kareler şeklinde kesin, karelerin ortasına kıymalı harçtan küçük bir parça yerleştirin. Bohça şeklinde kapatın. Biz mantılarımızı zeytinyağında kızarttık ama siz dilerseniz haşlayabilirsiniz. Sosu için 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın, biber salçası ve sumak ekleyip kavurun. Pişen mantının suyuyla salçayı biraz açıp birkaç dakika kaynatın. Servis için tabağa önce sarımsaklı yoğurt, sonra biber salçalı sos ve en son mantıyı alın. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 paket Verita Taze Zerdeçal,
  • 2 su bardağı un,
  • 1 su bardağı su,
  • 1 adet yumurta,
  • 200 gram kıyma,
  • 1 adet orta boy soğan,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • Sarımsaklı yoğurt,
  • Zeytinyağı,
  • Kırmızı pul biber,
    Tuz,
  • Sumak,
  • Karabiber.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı