Zerdeçallı Köfteli Çökertme Kebabı
Kıyma, zerdeçal, ince doğranmış soğan, galeta unu, köfte baharı, kimyon, tuz, karabiber, toz biber, karbonat, yumurta, sirke ve zeytinyağını karıştırın, en az üç dakika yoğurun ve küçük köfteler haline getirin. En az yarım saat dinlendirin. Kabuğunu soyduğunuz patatesleri kibrit gibi kesin, bol suda yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Patatesleri derin yağda kızartın. Aynı yağda köftelerinizi de kızartın. Rende domatesi on dakika tereyağında pişirin. Patateslerin üzerine önce sarımsaklı yoğurdu, sonra domates sosunu, en son köfteyi alın. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zerdeçal,
- 500g çift çekim dana döş kıyma,
- 1 orta boy soğan,
- 2 çorba kaşığı galeta unu,
- 2 tatlı kaşığı köfte baharı,
- 2 çay kaşığı kimyon,
- 1 çay kaşığı tuz,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 çay kaşığı toz biber,
- 1 çay kaşığı karbonat,
- 1 yumurta,
- 1 çorba kaşığı sirke,
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı,
- 2 büyük patates,
- 2 su bardağı kızartma yağı,
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
- 1 adet rendelenmiş domates,
- Sarımsaklı yoğurt.