Zerdeçallı Gevrek
Susam ve çörek otu dışında tüm malzemeleri bir hamur haline getirin. Hamur cıvık oldu ise un eklemeniz gerekebilir, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur olmalı. Hamuru elinizle krik krak formunda şekillendirin. İçinde kabartma tozu olduğu için istediğinizden bir çıt daha ince şekil verebilirsiniz. Hafif bir ilk kabarma için 10 dakika fırın tepsisinde dinlendirirken siz de fırını 180 derecede ısıtın. 25 dakika, üstleri hafifçe kızarana kadar pişirin. Daha sıcakken bir fırça ile üstlerine zeytinyağı sürüp susam ve çörek otlarını serpiştirin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zerdeçal,
- 2 su bardağı tam buğday unu,
- 1 fincan ılık su,
- 1/2 paket instant maya,
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı,
- 1 çorba kaşığı keten tohumu,
- 1 çay kaşığı tuz,
- Süslemek için susam ve çörek otu.