Zerdeçal ve Tahin Soslu Kinoalı Köfte
Köfte malzemelerini yoğurun ve yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri en az yarım saat buzdolabında dinlendirin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika, üstleri kızarana kadar pişirin. Sos için tüm malzemeleri üç dakika, sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Sos piştikçe kıvam alacaktır. Köfteleri pişirdiğiniz tavaya sosu alın. Kıyılmış kırmızı biber, kişniş ve dolmalık fıstık ile süsleyin. Zeytinyağı gezdirip servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler
Zerdeçallı tahinli sos:
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zerdeçal,
- 1 diş kıyılmış Verita Sarımsak,
- Çeyrek Verita Lime’ın suyu,
- Yarım bardak tahin,
- Tuz ve karabiber.
Kinoalı köfte:
- 500 g köftelik kıyma,
- 200 g haşlanmış kinoa,
- 1 çorba kaşığı karışık köftelik baharat,
- Kıyılmış kişniş,
- 1 yumurta,
- Yarım çay bardağı galeta unu,
- Tuz ve karabiber.
Süslemek için:
- Kavrulmuş dolmalık fıstık,
- Kıyılmış kişniş,
- Doğranmış kırmızı biber.