Zencefilli Kabak Karnıyarık
Kabakların üzerinde harcını yerleştirecek bir oyuk açın. Kabakları hafifçe tuzlayın. Dilerseniz derin yağda kızartın, daha az yağ kullanmak isterseniz kapaklı bir yapışmaz tavada kısık ateşte yumuşayana kadar kendi buharında pişirin. Doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin, kıyma ve sarımsağı ekleyin, kıyma kavrulduktan sonra salçasını ekleyin, son olarak bir baş soyulmuş ve ince kıyılmış zencefili ekleyin, tuzunu ve biberini ayarlayın. Kabakların içine harcı yerleştirin. Domatesleri rendeleyin. Tepsinin dibine yayın. Kabakları domates püresinin üzerine yerleştirin. Harcın üzerine çeri domatesleri yerleştirin. 180 derecede ısınmış fırında, üstleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 paket Verita Taze Zencefil,
- 4 adet kabak,
- 300 gram kıyma,
- 1 adet soğan,
- 2 diş sarımsak,
- 10 adet çeri domates,
- 2 adet domates,
- 1 yemek kaşığı salça,
- Zeytinyağı,
- Tuz ve karabiber