Zencefilli Zerdeçallı Brokoli Çorbası
Zeytinyağınızı kızdırıp soğanları şeffaflaşıncaya kadar çevirin. Zencefil, zerdeçal ve brokoliyi ekleyip 2 dakika daha çevirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Tavuk suyunu ekleyip brokoli yumuşayana kadar, yaklaşık 10 dakika orta ateşte pişirin. Altını kapatıp tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika demlenmeye bırakın. El blender’ı ile çorba pürüzsüz hale gelene kadar çekin. Eğer çorba istediğiniz kadar pürüzsüz olmadı ise bir süzgeçten geçirebilirsiniz. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Zerdeçal,
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Zencefil,
- 2 diş rendelenmiş Verita Sarımsak,
- 500 g brokoli,
- 1 soğan, doğranmış,
- 500 ml tavuk suyu,
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı,
- Tuz, karabiber.