Zencefilli Sevgililer Günü Kurabiyesi
Tereyağı ve toz şekeri mikserde krema haline gelene kadar çırpın. Yumurtayı ve pekmezi ekleyip çırpmaya devam edin. Un, karbonat, tarçın, ve tuzu ekleyin, özleşene kadar karıştırın. Hamuru buzdolabında sertleşene kadar dinlendirin. Unladığınız bir yüzeyde bozuk para kalınlığında açın. Kalıplarla şekil verin. Kalıpların arasında artan hamuru, kolayca ana hamura karıştırarak değerlendirebilirsiniz. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 180 derecede ısıttığınız fırında üstleri kızara kadar, yaklaşık 10 dakika pişirin. Bitter çikolatayı eritin ve kurabiyelerinizin bir kısmını çikolataya daldırın. Biz üstlerini pastacılık süsleri ile süsledik. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zencefil,
- 170g tereyağı,
- 110g toz şeker + 150g pudra şekeri
- 1 yumurta ,
- 20g pekmez,
- 300g un,
- 1 çay kaşığı karbonat,
- 1 çay kaşığı toz tarçın,
- 1 çimdik tuz,
- 1 paket bitter çikolata.