Zencefilli Mantar Kurabiye
Tereyağını mikser ile çırpıp krema haline getirin. Yumurtaları ve zencefili ekleyip mikser ile karıştırmaya devam edin. Un, pudra şekeri ve kabartma tozunu iki parti şeklinde tereyağı karışımına ekleyin. Bu aşamada mikserinizin hamur karıştırma ucuna, yoksa spatulayla geçin. Hamur bir bütün haline geldikten sonra bir dakika kadar ellerinizle yoğurun. Hamuru buzdolabında bir saat dinlendirin. Hamuru 1/3 ve 2/3 oranında iki parçaya ayırın. İki parçayı da 24 eşit parçaya bölüp yuvarlayın. Bir tepsiye yağlı kağıt serin. Büyük hamurdan elde ettiğiniz topları elinizle hafifçe bastırarak diskler haline getirerek tepsiye dizin. Küçük hamurdan elde ettiğiniz topları ise 3-4 cm uzunluğunda silindirler haline getirin ve tepsiye dizin. 180 derecede ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin. Kurabiyeler soğurken beyaz çikolatayı eritin. Silindirleri çikolataya batırıp disklerin tepside kalan kısmına yapıştırın. Kurabiyeleri buzdolabına alın. Bitter çikolatanızı eritin ve sertleşmiş mantarların üst kısmını çikolataya batırın, üstlerine fındık parçalarını serpin. 15 dakika daha buzdolabında dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zencefil,
- 350g un
- 150g pudra şekeri,
- Yarım paket kabartma tozu,
- 150g tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 yumurta + 1 yumurta sarısı
- Vanilya özütü,
- 1 paket beyaz çikolata,
- 2 paket bitter çikolata,
- Doğranmış fındık.