Zencefilli Mantar Kurabiye

Tereyağını mikser ile çırpıp krema haline getirin. Yumurtaları ve zencefili ekleyip mikser ile karıştırmaya devam edin. Un, pudra şekeri ve kabartma tozunu iki parti şeklinde tereyağı karışımına ekleyin. Bu aşamada mikserinizin hamur karıştırma ucuna, yoksa spatulayla geçin. Hamur bir bütün haline geldikten sonra bir dakika kadar ellerinizle yoğurun. Hamuru buzdolabında bir saat dinlendirin. Hamuru 1/3 ve 2/3 oranında iki parçaya ayırın. İki parçayı da 24 eşit parçaya bölüp yuvarlayın. Bir tepsiye yağlı kağıt serin. Büyük hamurdan elde ettiğiniz topları elinizle hafifçe bastırarak diskler haline getirerek tepsiye dizin. Küçük hamurdan elde ettiğiniz topları ise 3-4 cm uzunluğunda silindirler haline getirin ve tepsiye dizin. 180 derecede ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin. Kurabiyeler soğurken beyaz çikolatayı eritin. Silindirleri çikolataya batırıp disklerin tepside kalan kısmına yapıştırın. Kurabiyeleri buzdolabına alın. Bitter çikolatanızı eritin ve sertleşmiş mantarların üst kısmını çikolataya batırın, üstlerine fındık parçalarını serpin. 15 dakika daha buzdolabında dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zencefil,
  • 350g un
  • 150g pudra şekeri,
  • Yarım paket kabartma tozu,
  • 150g tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta + 1 yumurta sarısı
  • Vanilya özütü,
  • 1 paket beyaz çikolata,
  • 2 paket bitter çikolata,
  • Doğranmış fındık.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı