Zencefilli Kurabiye Adamlar
Tereyağı ve toz şekeri mikserde krema haline gelene kadar çırpın. Yumurtayı ve pekmezi ekleyip çırpmaya devam edin. Un, muskat, rende zencefil, kabartma tozu, tarçın, karanfil ve tuzu ekleyin, özleşene kadar karıştırın. Hamuru buzdolabında sertleşene kadar dinlendirin. Unladığınız bir yüzeyde bozuk para kalınlığında açın. Kalıplarla şekil verin. Kalıpların arasında artan hamuru, kolayca ana hamura karıştırarak değerlendirebilirsiniz. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 180 derecede ısıttığınız fırında üstleri kızara kadar, yaklaşık 10 dakika pişirin. Icing için yumurtayı çırpmaya başlayın, pudra şekerini azar azar ekleyerek kabartın, amacımız verdiğiniz şekli koruyan ancak çok da sert olmayan parlak bir kıvam. Icing’i üç numaralı duy takılı bir krema sıkma torbasına ya da kenarını çok ince keserek açtığınız bir buzdolabı poşetine doldurun ve kurabiyelerin üzerini süsleyin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zencefil,
- 170g tereyağı,
- 110g toz şeker + 150g pudra şekeri
- 1 yumurta + icing için bir yumurtanın beyazı,
- 80g pekmez,
- 300g un,
- 1 çay kaşığı karbonat,
- 1 çay kaşığı toz tarçın,
- 1 çimdik toz karanfil,
- 1 çimdik muska,
- 1 çimdik tuz.