Zencefilli Çikolatalı Tart
Elenmiş unu ile tuzu mikser kabına koyun ve karıştırın. Küçük parçalar halinde kesilmiş soğuk tereyağını, rendelenmiş zencefili ekleyin, mikseri çalıştırın. Buzlu suyu kaşıkla yavaş yavaş ekleyin. Kum gibi, ama avucunuzda sıktığınızda birbirini tutan bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru en kısa sürede bir streç filme alın ve buzdolabında iki saat dinlendirin. Dinlenmiş hamuru hafif unladığınız tezgahta, merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın. Hamuru merdaneye sarın ve kalıbın içine yerleştirin. Kenarlarlardaki fazlalıkları kesin. Üzerine çatal yardımı ile delikler açın. Hamurun üzerine yağlı kağıt serin ve kuru bakliyatları yerleştirin. Bu şekilde 175 derecede 15-20 dakika pişirin, ardından kağıdı ve bakliyatları üzerinden alın ve 10 dakika daha pişirin. Pişen tart hamuru soğurken ganajınızı hazırlayın. Kremayı ısıtın, köpürmeye başlamadan ateşten alın ve kalınca doğradığınız bitter çikolatayı ekleyin. Karışım tamamen homojen olduktan sonra hamurunuzun üzerine dökün ve soğuması için buzdolabına alın. Ganaj sertleştikten sonra yaban mersini, ahududu ve frenk üzümü ile süsleyin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zencefil,
- 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
- 1 paket Verita Ahududu,
- 1 paket Verita Frenk Üzümü,
- 200 ml (1 kutu) krema,
- 200 g bitter çikolata,
- 500 gram un,
- 250 gram tereyağı,
- 1/2 çay bardağı buz gibi su,
- 1 çimdik tuz.