Zencefil Şekerlemesi
Zencefillerinizi soyun ve bozuk para kalınlığında dilimleyin. Bir çimdik tuz attığınız bol suda, 30 dakika kadar haşlayın. Bu suyu daha sonra zencefil çayı niyetine de tüketebilirsiniz. Süzdüğünüz zencefilleri, şekeri ve yarı fincan suyu geniş bir tencereye alın ve orta-yüksek ateşte pişirmeye başlayın. Şekerin erimesi ile oluşan şurup bir süre sonra buharlaşmaya başlayacak ve karamelize bir kıvama erişecek. Bu aşamada altını kapatın ve zencefilleri bir yağlı kağıda boşaltın. Kısa sürede karışım tamamen katılaşacak. Bu aşamada artık yapışan zencefillerinizi birbirinden ayırın ve kuruması için birkaç saat bekletin. Kuruyan şekerler kapalı bir kavanozda, oda sıcaklığında iki hafta kadar tazeliğini korur. Ayıkladığınız zencefillerden artan zencefilli şekeri de tatlılarınızda kullanmanızı öneririz. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 paket Verita Taze Zencefil,
- 1 bardak toz şeker.