Yaban Mersinli, Yulaflı Kurabiye

Tereyağı ve şekeri krema haline gelene dek mikserle çırpın. Yumurta ve vanilyayı ekleyerek homojen hale gelene kadar çırpmaya devam edin. Un, yulaf, kabartma tozu ve tuzu ekleyin, özleşene kadar çırpın. Yaban mersinlerini ekleyin ve bir spatula ile nazikçe yedirin. Bu miktarda malzeme ile yaklaşık 10-12 kurabiye çıkacak şekilde porsiyonlayın ve en az yarım saat buzdolabında bekleyin. Buzdolabında soğuyan hamur, pişerken daha az yayılır. 190 derecede ısıtılmış fırında, üstü kızarana kadar, yaklaşık 12-14 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
  • 110g tereyağı,
  • 160g esmer şeker (veya rafine şeker + pekmez),
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü,
  • 1 yumurta,
  • 140g un,
  • 110g yulaf,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • 1 çimdik tuz.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı