Yaban Mersinli Muffin

Fırınınızı altlı üstlü 200 derecede ısıtın. Un, şeker, kabartma tozu ve tuzunu karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta, süt ve vanilyayı karıştırın. Katı ve sıvı malzemeleri karıştırın ancak fazla çırpmamaya dikkat edin. Karışım oldukça katı olacak, endişe edecek bir şey yok. Yaban mersinlerini de ekleyin ve bir kez daha karıştırın.

Hamurunuzu muffin kapsüllerine, bir parmak kalacak şekilde paylaştırın. 15 ile 20 dakika arasında, üstleri altın sarısı renk alana kadar pişirin. Kürdan testi ile de pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu ölçülerden 8 büyük muffin çıkıyor. Çoğu muffin kalıbında ise 12 bölme var. Sizin kalıbınız için de durum buysa boş bölümleri su ile doldurun. Böylece tüm bölmeler aynı derecede ısınacak ve tüm muffin’leriniz aynı derecede pişecektir.

Malzemeler

  • 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
  • 200 g un,
  • 150 g toz şeker,
  • 1 çimdik tuz,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 80 ml çiçek yağı,
  • 1 yumurta,
  • 100 ml süt,
  • 1 tatlı kaşığı vanilya.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı