Yaban Mersinli Krep Pasta
Jelatini bir fincan suda ıslatın. Yaban mersinleri ve şekeri kısık ateşte pişirin. Şeker eridikten sonra jelatini ekleyin ve soğumaya bırakın. Kalan tüm malzemeleri karıştırıp krep hamurunu hazırlayın. Orta ateşte ısıttığınız bir tavada, her seferinde hafifçe yağlayarak krepleri mümkün olan en ince şekilde pişirin. Soğuyan yaban mersini marmelatını iyice karıştırarak homojen hale getirin. Krepleri, arasına marmelat sürerek üst üste dizin. Katılaşması için bir saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
- 2 yumurta,
- 1 bardak süt,
- 1 bardak su,
- 1 bardak un,
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı,
- 1 çimdik tuz,
- 1 su bardağı şeker,
- Yarım limon suyu,
- 2 yaprak jelatin.