Yaban Mersinli Kek
Lime kabunu rendeleyip şeker ve yumurta ile çırpın. Vanilya, yoğurt, sıvı yağ ve lime suyunu ekleyin ve karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve hiç pütür kalmayana kadar karıştırın. Alıştığınız kak hamuru kıvamından daha yoğun bir karışım olacak. Yaban mersinlerinizin dibe çökmeme sırlarından ilki bu. İkincisi ise yaban mersinlerinizi sadece unla değil, önce yağ sonra unla kaplamak. Bunun için birkaç damla yağ damlatıp karıştırdığınız yaban mersinlerini bir tatlı kaşığı unla kaplayın ve hamura nazikçe karıştırın. Bu aşamada artık spatula kullanmanızı öneririz. Yağladığınız baton bir kek kalıbına alın ve 180 derecede 60 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
1 adet Verita Lime,
200 gram şeker,
2 yumurta,
100 gram yoğurt,
250 gram un,
100 gram sıvı yağ,
1 çorba kaşığı vanilya özütü,
1 paket kabartma tozu,
1 çimdik tuz.