Yaban Mersinli Çizkeyk
Yaban mersini reçeli için orta ateşte yaban mersinleri, su, şeker ve yarım lime suyunu pişirin. Yaban mersinlerini fazla ezmemeye dikkat ederek karıştırmanızı öneririz. Reçel kısa sürede kıvam alacak. Eğer rafine şeker kullanmak istemezseniz biraz toz jelatin ekleyebilirsiniz. Bu durumda reçeliniz sıcakken sıvı olacaktır ancak soğudukça kıvam alacaktır. Ateşten aldığınız reçeliniz soğurken bisküvileri robottan geçirerek un haline getirin. Krema için taze peynir ve sütü mikserle, pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Çizkeykinizi hazırlamak için bir bardağın veya küçük bir kavanozun en altına bisküvi kırıntılarını, üstüne peynirli kremayı, en üste de yaban mersini reçelini yerleştirin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
- 1 adet Verita Lime,
- 2 paket taze krem peynir,
- 1 çay kaşığı vanilya,
- 2 çorba kaşığı süt,
- 2 çorba kaşığı su,
- 4 çorba kaşığı toz şeker,
- 1 paket pötibör bisküvi.