Yaban Mersinli Çikolatalı Pankek

Çikolatalı fındık kremalarını, yapacağınız pankeklerden daha küçük diskler halinde, yarım santim kalınlığında bir yağlı kağıda yayın. Dipfrizde bir saat dondurun. Pankek hamuru için kalan tüm malzemeleri karıştırın. Normalden biraz daha sıvı bir hamur olacak, endişelenmeyin. Pankek hamurunuzu tavaya dökün, üzerine disklerden birini yerleştirin ve üzerine hızla biraz daha hamur dökün, normal bir pankek gibi pişirin. Burada dikkat edilecek nokta, pankek disklerini dipfrizden birer birer çıkarmak ve diski hamurun üzerine koyduğunuz gibi, erimesine izin vermeden yeni hamuru dökmek. Pankeklerinizi yaban mersini ile süsleyin. Afiyet olsun.

Malzemeler:

  • 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
  • Çikolatalı fındık kreması
  • 1,5 bardak un,
  • 1 yumurta,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 çimdik tuz
  • 1 bardak süt.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı