Yaban Mersinli Çikolatalı Pankek
Çikolatalı fındık kremalarını, yapacağınız pankeklerden daha küçük diskler halinde, yarım santim kalınlığında bir yağlı kağıda yayın. Dipfrizde bir saat dondurun. Pankek hamuru için kalan tüm malzemeleri karıştırın. Normalden biraz daha sıvı bir hamur olacak, endişelenmeyin. Pankek hamurunuzu tavaya dökün, üzerine disklerden birini yerleştirin ve üzerine hızla biraz daha hamur dökün, normal bir pankek gibi pişirin. Burada dikkat edilecek nokta, pankek disklerini dipfrizden birer birer çıkarmak ve diski hamurun üzerine koyduğunuz gibi, erimesine izin vermeden yeni hamuru dökmek. Pankeklerinizi yaban mersini ile süsleyin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
- Çikolatalı fındık kreması
- 1,5 bardak un,
- 1 yumurta,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 çimdik tuz
- 1 bardak süt.