Yaban Mersinli, Çikolatalı Çizkek
Fırını 170 derecede ısıtın. Yulaflı bisküvileri robotta parçalayın, erimiş tereyağı ile karıştırın, yağlanmış kelepçeli kalıba alın ve bir bardağın altı yardımıyla düzleştirin. 10 dakika pişirin ve soğuması için fırından çıkarın. Krem peynirleri homojen hale gelene kadar çırpın. Şekeri, erittiğiniz bitter çikolatayı ve kremayı ekleyip çırpın. Yumurtaları birer birer ekleyin, her yumurtadan sonra karışımı çırpın. Bu aşamada kekin çok fazla hava almasını istemiyoruz, bu sebeple yumurtalar homojen halde karışana kadar çırpmanız yeterli. Kremayı, soğumuş tabanın üzerine dökün. Hava kabarcıklarının çıkması bitene kadar tezgaha hafifçe vurun. Kalıbı alüminyum folyo ile sarın ve su dolu bir fırın tepsisine yerleştirin. Yaklaşık 60 dakika, salladığınız zaman kekin kenarları sabit kalacak ama ortası biraz sallanacak kıvama gelene kadar pişirin. Bu aşamadan sonra en az iki saat buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Soğuyan kekin üzerine elekle kakao serpin ve yaban mersinlerini yerleştirin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
- 1 paket yulaflı bisküvi,
- 50 g tereyağı,
- 400 g (iki paket) krem peynir,
- 60 g (yarım bardak) şeker,
- 2 paket bitter çikolata,
- 1 kutu krema,
- 3 yumurta.