Yaban Mersinli, Böğürtlenli Vegan Cheesecake
Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin. Erittiğiniz vegan tereyağı ile karıştırıp kelepçeli bir kek kalıbına yayın. Üzerini bir spatula ile düzeltin. Vegan krem peynir, pudra şekeri, rendelenmiş lime kabuğu ve lime suyunu pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Mavi kelebek sarmaşığı tozu ekleyin, tekrar çırpın. Mavi kelebek sarmaşığını renk vermek için kullandık, siz dilerseniz kullanmayabilirsiniz. 1 çay bardağı kaynar suda çözdüğünüz agar agarı ekleyin. Bisküvilerin üzerine dökün. 3-4 saat kadar buzdolabında katılaşmasını bekleyin. Böğürtlen, yaban mersini, lime dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
- 1 paket Verita Böğürtlen,
- 1 adet Verita Lime,
- 1 çay kaşığı mavi kelebek sarmaşığı tozu,
- 200g yulaflı bisküvi,
- 100g vegan tereyağı,
- 400g vegan krem peyniri,
- 100g pudra şekeri,
- 1 tatlı kaşığı agar agar