Yaban Mersini Sosu
Zeytinyağında sarımsakları bir dakika boyunca, orta ateşte pişirin. Yaban mersini, esmer şeker, et suyu, defne yaprağı, su ve baharatları ekleyerek 25 – 35 dakika kadar, parlak mor renginde homojen bir sos elde edene kadar pişirmeye devam edin. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyerek tatlandırın. Şefimiz “Kuzu veya diğer kırmızı et türleri ile yakışan bir sostur” diyor. Tabağı taze yaban mersinleri ile süslemeyi unutmayın!
Malzemeler
- 1 su bardağı Verita DrBlue Yaban Mersini,
- 2 diş Verita Sarımsak (rendelenmiş),
- 1 yemek kaşığı esmer şeker,
- 2 bardak et suyu,
- 1 çorba kaşığı taze kekik,
- 1 adet defne yaprağı,
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber,
- ½ litre su.