Yaban Mersini Börekçikleri

Fırını 200 derecede ısıtın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı yayın. Bir sos tenceresinde yaban mersinleri, şeker, lime suyu ve nişastayı karıştırın. Orta ateşte kaynatın, 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin, ateşten alın ve soğumaya bırakın. Yumurtaya suyu ekleyin ve çırpın. Milföy hamurlarının ortasına bir kaşık soğuyup katılaşmış yaban mersini sosu alın. Çırpılmış yumurtayı hamurların kenarlarına sürün. Hamurları üçgen şeklinde katlayın ve bir çatal yardımı ile bastırarak kapatın. Üstlerine yumurta sürün. Kızarana kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
  • 1 Verita Lime’ın suyu,
  • 1 paket Milföy hamuru,
  • 125 g şeker,
  • 1 çorba kaşığı nişasta,
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı su.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı