Yaban Mersini Börekçikleri
Fırını 200 derecede ısıtın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı yayın. Bir sos tenceresinde yaban mersinleri, şeker, lime suyu ve nişastayı karıştırın. Orta ateşte kaynatın, 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin, ateşten alın ve soğumaya bırakın. Yumurtaya suyu ekleyin ve çırpın. Milföy hamurlarının ortasına bir kaşık soğuyup katılaşmış yaban mersini sosu alın. Çırpılmış yumurtayı hamurların kenarlarına sürün. Hamurları üçgen şeklinde katlayın ve bir çatal yardımı ile bastırarak kapatın. Üstlerine yumurta sürün. Kızarana kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
- 1 Verita Lime’ın suyu,
- 1 paket Milföy hamuru,
- 125 g şeker,
- 1 çorba kaşığı nişasta,
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı su.