Vegan Ketojenik Çikolata
Kakao yağını benmaride eritin. Termometreniz varsa 35 dereceye ulaştığında, yoksa eridiğinde benmariden alın. Kakaonuzu ve tatlandırıcıyı ekleyin. Tatlandırıcıyı bir seferde eklemek yerine parça parça eklerseniz, damak tadınıza uygun lezzete ulaşabilirsiniz. Sıvı çikolatanızı kalıplara dökün, hafifçe katılaşmaya başladığında ikiye kestiğiniz orman meyvelerini ve fıstık parçalarını batırın. Oda sıcaklığında katılaşmaya bırakın. Bu karışımı temperlemediğimiz için elinize aldığınızda normal çikolatadan daha hızlı erimesi normal. Ayrıca yüzeyinde hafifçe yağ beyazlıkları da olabilir, bu da normal. Katılaştıktan sonra buzdolabında saklamanızı öneririz. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
- 1 paket Verita Ahududu,
- 1 paket Verita Böğürtlen,
- 1 paket Verita Frenk Üzümü,
- 70g kakao yağı,
- 60g kakao,
- 60g eritritol (ya da toz şeker),
- Antep fıstığı.