Taze Zerdeçallı Havuçlu Kek
Kuru üzümleri sıcak suda bekletin. Yumurtaları toz şeker ve esmer şeker ile birlikte krema haline gelene dek çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağı döküp çırpmaya devam edin. Doğradığınız ceviz, süzdüğünüz üzümler, rendelenmiş havuçlar ve rendelenmiş iki baş taze zerdeçalı ekleyip çırpın. Unu eleyerek ekleyin. Tarçın, muskat, tuz, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip yavaşça, özleşene kadar karıştırın.
24 santimlik bir kalıbı yağlayıp kek karışımını dökün ve 180 derece ısıttığınız fırında 1 saat, batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Krem peynir ile pudra şekerini karıştırarak kremanızı hazırlayın. Soğumuş kekinizi enlemesine ikiye kesin, hem arasına hem de üstüne kremanızı sürün. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 paket Verita Taze Zerdeçal,
- 5 orta boy havuç,
- 1 çay bardağı kuru üzüm,
- 1 su bardağı ayıklanmış ceviz,
- 3 yumurta,
- 350 gr, 3,5 su bardağı un,
- 250 gr, 2 su bardağı esmer şeker,
- 100 gr, yarım su bardağı toz şeker,
- 200 ml, 1 bardak sıvı yağ,
- 125 ml, yarım su bardağı süt,
- 1 tatlı kaşığı tarçın,
- Yarım çay kaşığı tuz,
- 1 çimdik rende muskat,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket karbonat,
- 1 paket krem peynir,
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri.