Taze Zerdeçallı Çılbır
İyi bir çılbır için yumurtalarınızın çok taze olması gerektiğini hatırlatarak başlayalım. Eğer yumurtalarınız çok taze değilse bir süzgece kırabilir ve çok sulu beyaz kısmını süzdürebilirsiniz. Hafifçe tıkırdayacak kadar ısıttığınız suyunuzun içine bir kaşık sirke ekleyin. Kaşıkla bir girdap oluşturup yumurtanızı tam girdabın ortasına bırakın, bu poşelediğiniz yumurtanın dağılmadan pişmesini sağlayacak. Yaklaşık iki dakika kısık ateşte, her seferinde bir yumurta olacak şekilde pişirin. Yoğurdunuza sarımsak ve tuz ekleyip çırparak pürüzsüz hale getirin. Bir cezveye tereyağı, zeytinyağı, kırmızı biber, rendelediğiniz taze zerdeçal, tuz ve karabiber ekleyin, kızdırın. Bir tabağa önce yoğurdunuzu, sonra poşelenmiş yumurtaları alın, üzerine kızgın yağı gezdirin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 baş rendelenmiş Verita Taze Zerdeçal,
- 2 diş rendelenmiş Verita Sarımsak,
- 3 adet yumurta,
- Süzme yoğurt,
- Tereyağı,
- Zeytinyağı,
- Tuz ve karabiber.