Taze Zerdeçallı Balkabağı Çorbası
Fırını 250 derecede ısıtın. Balkabağı dilimlerini yumuşayana ve hafifçe renk alana kadar fırınlayın. Pırasayı incecik doğrayın, bir baş zerdeçalı ve sarımsakları rendeleyin. Zerdeçal, pırasa ve sarımsakları zeytinyağında, pırasalar yumuşana kadar soteleyin. Suyunuzu ekleyip bir taşım kaynatın. Fırından çıkarıp robotta püre haline getirdiğiniz balkabağını ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Altını kısın ve kremayı ekleyin, on dakika kısık ateşte pişirin. Çorbanız hazır, eğer daha homojen bir kıvam isterseniz robottan geçirebilirsiniz. Biz üzerine krema ve zeytinyağı gezdirdik, kabak çekirdeği ve maydanoz ile süsledik. Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1 paket Verita Taze Zerdeçal,
- 3 dilim balkabağı,
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı,
- 1 sap pırasa,
- 3 diş sarımsak,
- 2 bardak et, sebze ya da tavuk suyu,
- 1 kutu krema,
- Tuz ve karabiber.