Taze zencefilli zümrüt çorbası

Taze zencefilli zümrüt çorbası

Öncelikle tüm sebzeleri jülyen olarak doğrayın (Sebzeleri boylamasına ikiye bölün. Kibrit çöpü uzunluğunda aynı kalınlık ve boyda doğrayın). Tereyağını eritin. Sırasıyla soğan, sarımsak ve küp halinde doğranmış tavukları ekleyip, kavurun. Sebzeleri ilave edip 15 dakika daha hepsini beraber kavurun. Un, ince rendelenmiş taze zencefil, köri biberi ve tuzu ilave edin. 2 dakika daha kavurun. Tavuk suyunu ilave edip 15 dakika orta ateşte kaynatın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • Ceviz büyüklüğünde ince rendelenmiş Verita Taze Zencefil
  • 100 gr tavuk eti
  • 100 gr tereyağ
  • 100 gr dolmalık biber
  • 100 gr taze kabak
  • 100 gr havuç
  • 100 gr lahana
  • 100 gr pırasa
  • 75 gr taze fasulye
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 gr köri biberi
  • 1,5 litre tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gr krema
  • Tuz

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı