Taze zencefilli zümrüt çorbası
Öncelikle tüm sebzeleri jülyen olarak doğrayın (Sebzeleri boylamasına ikiye bölün. Kibrit çöpü uzunluğunda aynı kalınlık ve boyda doğrayın). Tereyağını eritin. Sırasıyla soğan, sarımsak ve küp halinde doğranmış tavukları ekleyip, kavurun. Sebzeleri ilave edip 15 dakika daha hepsini beraber kavurun. Un, ince rendelenmiş taze zencefil, köri biberi ve tuzu ilave edin. 2 dakika daha kavurun. Tavuk suyunu ilave edip 15 dakika orta ateşte kaynatın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- Ceviz büyüklüğünde ince rendelenmiş Verita Taze Zencefil
- 100 gr tavuk eti
- 100 gr tereyağ
- 100 gr dolmalık biber
- 100 gr taze kabak
- 100 gr havuç
- 100 gr lahana
- 100 gr pırasa
- 75 gr taze fasulye
- 1 kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 gr köri biberi
- 1,5 litre tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 50 gr krema
- Tuz