Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek
Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek kalıbına dökün ve 50-60 dakika veya kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1 paket Verita Taze Zencefil,
- 1 elma, rendelenmiş,
- 2 su bardağı yulaf ezmesi,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 çay kaşığı kabartma tozu,
- 1 tatlı kaşığı karbonat,
- 1 yemek kaşığı tarçın,
- Yarım çay kaşığı yenibahar,
- 1 çay kaşığı tuz,
- 3 yumurta,
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
- 1 çay bardağı yoğurt,
- 2 çorba kaşığı pekmez,
- 1 çay kaşığı vanilya özütü.