Taze Zencefilli Brownie
Fırını 180 derecede ısıtın. Keten tohumu ununu sıcak su ile karıştırın ve kıvam alması için 15 dakika dinlendirin. Çikolatanın yarısını tercih ettiğiniz yağı benmaride eritin. Ilıması için kenara alın. Başka bir kapta un, kabartma tozu, tuz, kakao ve rendelenmiş muskası karıştırın. Soğuna çikolata karışımına zencefil, süt, esmer şeker, pekmez, keten tohumu ve vanilyayı ekleyin, karıştırın. Unlu karışımı sıvı karışıma ekleyin ve karıştırın. Yağlanmış bir kalıba karışımı dökün ve üzerini spatula ile düzleyin. 30 dakika boyunca pişirin. Soğuduktan sonra deniz tuzu ve rende çikolata ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 2 tatlı kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zencefil,
- 100 g vegan tereyağı veya Hindistan cevizi yağı,
- 60 ml badem sütü,
- 140 g esmer şeker,
- 60 ml pekmez,
- 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat,
- 14 h keten tohumu unu,
- 60 ml sıcak su,
- 170 g vegan bitter çikolata,
- 120 g un,
- 1 çay kaşığı kabartma tozu,
- 1 çimdik tuz,
- 6 tatlı kaşığı kakao,
- 2 çay kaşığı vanilya