Tatlı Patatesli Ekmek
Verita Tatlı Patates’i haşlayın ve püre haline getirin. Mayayı ılık ve şekerli suya dökerek aktive olmasını sağlayın. 150 gram tatlı patates püresi, maya, şeker, tereyağı, tuz ve yumurtaları karıştırın. Unu ekleyin. Eğer stand mikseriniz varsa 2-3 dakika yoğurun. Eğer elde çalışacaksanız, hamur toparlandıktan sonra 3-4 dakika yoğurun. Hamur toparlanmıyorsa un eklemek yerine hamurunuzun üstünü örtüp 20 dakika kadar beklemenizi öneririz, kıvamının toparlandığını göreceksiniz. Hamuru yağladığınız bir kaseye alın, üstünü örtün, oda sıcaklığında bir saat ya da buzdolabında bir gün mayalanmasını bekleyin. 16 porsiyon halinde toplar oluşturun. Tepsiye aldığınız hamurlar, yaklaşık iki katına kabarana kadar bekleyin. Üstlerine çırpılmış yumurta sürün ve arzunuza göre susam veya çörek otu serpiştirin. 180 derecede, üstleri kızarana kadar, yaklaşık 18 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 adet Verita Tatlı Patates,
- 420 g un,
- 2 yumurta,
- 1 paket aktif kuru maya,
- 30 g toz şeker,
- 120 ml su,
- 50 g tereyağı,
- 1 çay kaşığı tuz.