Tatlı Patatesli Ekmek

Verita Tatlı Patates’i haşlayın ve püre haline getirin. Mayayı ılık ve şekerli suya dökerek aktive olmasını sağlayın. 150 gram tatlı patates püresi, maya, şeker, tereyağı, tuz ve yumurtaları karıştırın. Unu ekleyin. Eğer stand mikseriniz varsa 2-3 dakika yoğurun. Eğer elde çalışacaksanız, hamur toparlandıktan sonra 3-4 dakika yoğurun. Hamur toparlanmıyorsa un eklemek yerine hamurunuzun üstünü örtüp 20 dakika kadar beklemenizi öneririz, kıvamının toparlandığını göreceksiniz. Hamuru yağladığınız bir kaseye alın, üstünü örtün, oda sıcaklığında bir saat ya da buzdolabında bir gün mayalanmasını bekleyin. 16 porsiyon halinde toplar oluşturun. Tepsiye aldığınız hamurlar, yaklaşık iki katına kabarana kadar bekleyin. Üstlerine çırpılmış yumurta sürün ve arzunuza göre susam veya çörek otu serpiştirin. 180 derecede, üstleri kızarana kadar, yaklaşık 18 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 adet Verita Tatlı Patates,
  • 420 g un,
  • 2 yumurta,
  • 1 paket aktif kuru maya,
  • 30 g toz şeker,
  • 120 ml su,
  • 50 g tereyağı,
  • 1 çay kaşığı tuz.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı