Tatlı Patatesli Brownie

Fırını 165 derecede ısıtın. Kare bir kalıba yağlı kağıt serin. Çikolataları benmaride eritin ve sütü ekleyin. Haşlanmış ve püre haline getirilmiş tatlı patatesi, badem ezmesini ekleyin ve karıştırın. Un, tuz ve kakaoyu eleyerek, bademi kıyarak karışıma ekleyin. Şekeri de ekledikten sonra sadece karışım özleşene kadar karıştırın, daha fazla karıştırırsanız brownie biraz sertleşebilir. Karışımı kalıba alın ve 35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra biraz deniz tuzu serperek servis edebilirsiniz. Daha az ganajımsı bir kıvam için buzdolabında soğuttuktan sonra da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 250g Verita Tatlı Patates,
  • 170g vegan bitter çikolata,
  • 125g badem sütü,
  • 125g badem ya da fıstık ezmesi,
  • 50g badem,
  • 220g un,
  • 160g esmer şeker,
  • 2 çorba kaşığı kakao,
  • 1 çimdik tuz.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı