Tatlı Patates Kebabı
Köfteler için tüm köftelik malzemeleri yoğurun. İrice köfteler hazırlayıp en az bir saat dinlendirin. Bu dinlendirme işlemi, köftelerin pişerken şekillerini korumalarını sağlayacak. Patatesleri soyun ve parmak kalınlığında dilimleyin. Zeytinyağı, rende sarımsak, biber, tuz ve karabiber ile karıştırın. Yuvarlak bir fırın tepsisine sırayla bir köfte, bir patates olacak şekilde dizin. Sosu için salçayı su ile açın, kekik ekleyin ve yemeğinizin üzerine dökün. Üzerini önce yağlı kağıt, sonra folyo ile ile kaplayıp 180 derecede ısınmış fırında bir saat pişirin. Bir saat sonra üzerini açın ve üstü kızarana kadar, yaklaşık 10 dakika daha fırına verin. Afiyet olsun.
Malzemeler
Köftesi için:
- 500 g köftelik kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Yarım su bardağı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 adet yumurta
- Tuz ve karabiber
Patatesler için:
- 3 adet Verita Tatlı Patates,
- 2 diş Verita Sarımsak,
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber,
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı,
- Tuz ve karabiber.
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su,
- Kekik