Tatlı Patates Kebabı

Köfteler için tüm köftelik malzemeleri yoğurun. İrice köfteler hazırlayıp en az bir saat dinlendirin. Bu dinlendirme işlemi, köftelerin pişerken şekillerini korumalarını sağlayacak. Patatesleri soyun ve parmak kalınlığında dilimleyin. Zeytinyağı, rende sarımsak, biber, tuz ve karabiber ile karıştırın. Yuvarlak bir fırın tepsisine sırayla bir köfte, bir patates olacak şekilde dizin. Sosu için salçayı su ile açın, kekik ekleyin ve yemeğinizin üzerine dökün. Üzerini önce yağlı kağıt, sonra folyo ile ile kaplayıp 180 derecede ısınmış fırında bir saat pişirin. Bir saat sonra üzerini açın ve üstü kızarana kadar, yaklaşık 10 dakika daha fırına verin. Afiyet olsun.

Malzemeler

Köftesi için:

  • 500 g köftelik kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 adet yumurta
  • Tuz ve karabiber

Patatesler için:

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su,
  • Kekik

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı