Demirhindili Tatlı Ekşi Tavuk
Soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış on adet demirhindi, lime suyu, zencefil, zeytinyağı, bal, tuz, karabiber ve soya sosunu blender’da çekerek sos haline getirin. İki çorba kaşığı kadar ayırın. Kalanını butların ve havuçların üzerine sürün. Butların üzerine bıçakla çizikler atarsanız hem sos daha iyi işleyecek hem de tavuklarınız daha iyi pişecektir. Tavukları ve havuçları 180 derecede, 20 dakika pişirin. Ayırdığınız sosu tavukların üzerine sürün ve 10 dakika daha pişirin. Tavuğunuzun pişip pişmediğine emin olmak için köşesinden bıçakla bir delik açın, eğer suları şeffaf akıyorsa pişmiştir, eğer suyunda pembelik varsa biraz daha pişirin. Kıyılmış kişniş ya da kişniş sevmiyorsanız maydanoz ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 kutu Verita Demirhindi,
- 1 adet Verita Lime,
- 1 boğum Verita Taze Zencefil,
- 2 çorba kaşığı soya sosu,
- 1 çorba kaşığı bal,
- 2 adet tavuk budu,
- Havuç,
- Mor Havuç,
- Kişniş veya maydanoz,
- Zeytinyağı,
- Tuz, karabiber.