Ahududu Cupcake

Ahududulu Cupcake

Derin bir kapta tereyağı ve toz şekeri çırpın. Yumurtaları su ile karıştırın. Daha sonra şeker ve tereyağını çırparak elde ettiğiniz bu karışıma ekleyin. Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu da bu karışıma ekleyin. Son olarak sütü ilave ederek cupcake kalıplarına doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 – 17 dakika kadar pişirin.

Sos için kremaya ahudutlarını ekleyin ve kaynayıncaya kadar pişirin. Doğranmış beyaz çikolata parçalarını ekleyin. Eriyinceye kadar karıştırın. Karışımı bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün mikser ile kabartıp daha önceden pişirdiğiniz keklerin üzerine krema torbası ile sıkın ve süsleyin. Ahududulu cupcake artık hazır, afiyet olsun.

Malzemeler

  •    125 gr tereyağı
  •    160 gr pudra şekeri
  •    2 yumurta
  •    1 yemek kaşığı su
  •    170 gr un
  •    10 gr kabartma tozu
  •    125 ml süt

Cupcake Üst Süsleme İçin

  •    250 ml krema
  •    150 gr beyaz çikolata
  •    40 gr Verita Ahududu

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı