Soğuk Kuşkonmaz Çorbası

Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritip, soğanları katarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve pembe olana kadar kavurun. Tencereyi ocaktan alın ve tahta bir kaşıkla unu ekleyin. Daha sonra bunları karıştırarak bir bulamaç haline getirin. Tavuk suyunu, yavaş yavaş ekleyip tuz, biber, Hindistan cevizi ve kuşkonmazları katın. Bundan sonra tencereyi tekrar ocağa alın, sürekli karıştırarak çorbayı kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, ara-sıra karıştırarak 20-30 dakika, kuşkonmazlar yumuşayana kadar ağır ateşte pişirin. Çorbayı 30 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın ve ince bir süzgeç ile süzün. Süzgeçin üzerinde kalan kuşkonmazları yine tahta kaşığınızın tersiyle ezerek süzgeçten geçirin. Süzdükten sonra çorbaya kremayı katıp, soğutulmuş büyük bir çorba kasesine boşaltın. Çorba ılındıktan sonra buzdolabına kaldırıp, 2-3 saat soğutup servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 500 gr Verita Kuşkonmaz
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 kahve kaşığı Hindistan cevizi
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 litre tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kahve kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı krema

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı