Pomelo Kabuğu Şekerlemesi
Pomelonuzu soyun, kırmızı dilimlerinin tadını çıkarın. Kabukların içindeki beyaz kısmı bıçakla tıraşlayarak hafifçe inceltin, ince dilimler halinde doğrayın. Birkaç dakika kaynatın, suyunu dökün ve taze suyla birkaç dakika daha kaynatın. Bu kaynatma işlemini üç kez yapacağız, böylece kabuktaki acılığı almış olacağız. Şekeri 1 çay bardağı suyla eritin, pomelo kabuklarını şeffaflaşana kadar bu şerbette kaynatın. Kabukları bir tel ızgara üzerinde kurutun. Bu kurutma işlemi birkaç saat sürecek, hızlandırmak isterseniz kapağı hafifçe açık bırakılmış, 100 derecede ısıtılmış fırında, fan açık şekilde bir saate kurutabilirsiniz. Dilimleri erimiş bitter çikolataya batırarak tel ızgara üzerinde kurumaya bırakın. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 adet Verita Red Pomelo,
- 1,5 çay bardağı toz şeker,
- 1 paket bitter çikolata.