Pitahayalı Tartölet

Pitahayanızı ince dilimler şeklinde kesip yuvarlak bir halka kalıbın içine dizin. Eğer böyle bir kalıbınız yoksa uzunca kestiğiniz alüminyum folyoyu katlayarak da kolayca yapabilirsiniz. Bu kalıpları, bir yağlı kağıt yerleştirilmiş tabağa, üzerine hafifçe bastırarak alın. Jelatinleri soğuk suda yumuşamaya bırakın. Pudra şekeri ve kremayı mikserle bir dakika kadar çırpın. Rendelenmiş lime kabuğu ve lime suyunu ekleyin. Suyunu süzdüğünüz labneyi ekleyin ve pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Jelatinleri sıcak suda eriterek krema karışımına ekleyin ve hızlıca karıştırın. Kalıpların içine dökün. 3-4 saat kadar buzdolabında katılaşmasını bekleyin. Yeterince katılaştığında kalıpları çıkarabilirsiniz. Karışım pitahaya dilimlerinin açılmasını engelleyecek. Biz Verita Ahududu, Verita DrBlue Yaban Mersini ve nane yaprakları ile süsledik. Afiyet olsun.

Malzemeler

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı