Pitahayalı Tartölet
Pitahayanızı ince dilimler şeklinde kesip yuvarlak bir halka kalıbın içine dizin. Eğer böyle bir kalıbınız yoksa uzunca kestiğiniz alüminyum folyoyu katlayarak da kolayca yapabilirsiniz. Bu kalıpları, bir yağlı kağıt yerleştirilmiş tabağa, üzerine hafifçe bastırarak alın. Jelatinleri soğuk suda yumuşamaya bırakın. Pudra şekeri ve kremayı mikserle bir dakika kadar çırpın. Rendelenmiş lime kabuğu ve lime suyunu ekleyin. Suyunu süzdüğünüz labneyi ekleyin ve pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Jelatinleri sıcak suda eriterek krema karışımına ekleyin ve hızlıca karıştırın. Kalıpların içine dökün. 3-4 saat kadar buzdolabında katılaşmasını bekleyin. Yeterince katılaştığında kalıpları çıkarabilirsiniz. Karışım pitahaya dilimlerinin açılmasını engelleyecek. Biz Verita Ahududu, Verita DrBlue Yaban Mersini ve nane yaprakları ile süsledik. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 adet Verita Kırmızı Pitahaya,
- 1 adet Verita Lime,
- 1 paket labne,
- Yarım kutu krema,
- 100g pudra şekeri,
- 1 yaprak jelatin.