Pitahaya Jölesi
Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Bu pembe şurubu servis kaplarınıza pay edin ve buzdolabına kaldırın. En az 4-5 saat soğuttuktan sonra jöleniz hazır. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 Verita Pitahaya,
- 2 bardak su,
- 4-5 çorba kaşığı bal,
- 3 tatlı kaşığı toz jelatin.