Orman Meyveli Sevgililer Günü Pastası

Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarına toz şekerin yarısını ekleyin. Sarılar beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yumurta aklarına kalan toz şeker ve tuzu ekleyerek kar gibi oluncaya kadar çırpın. Kabarttığınız yumurta aklarına, havasını kaçırmamaya dikkat ederek yumurta sarılarını ekleyin. Un ve kabartma tozunu, yumurta karışımına eleyerek yedirin. 23 santimlik çember kalıbın altına yağlı kağıt serin. Yağlı kağıdı ve kalıbı tereyağı ile yağlayın. Hamuru kalıba dökün ve 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Bir saat kadar soğuyan keki kalıptan çıkarın. Enine ikiye kesin. Pastacı kreması için sütü ve şekerin yarısını karıştırıp kısık ateşte ısıtın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Sarılarına şekerin kalan yarısı ilave ederek çırpın, karışım beyazlaştıktan sonra nişastayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Sıcak sütten 1 kepçeyi yumurta sarılarına ekleyin ve hızlıca karıştırın. Ilınan yumurta sarılarını süte ilave edin ve koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Kremaya tereyağını ekleyin. Soğurken kabuk tutmaması için ara sıra karıştırın. Pastacı kremasını kekin arasına bolca sürün. Orman meyvelerini serpiştirin ve kekin üst katını üzerine kapatın. Kalan krema ile keki sıvayın. Biz keki bitirmek için şeker hamuru kullandık. Siz de hazır şeker hamuru ile pürüzsüz bir görünüm elde edebilir ya da pastacı kreması ile pastanızı bitirebilirsiniz. Pastanızı orman meyveleri ise süsleyin. Biz ayrıca kırmızı şeker hamuru ile süslenmiş zencefilli kurabiyeler de kullandık. Zencefilli kurabiye tarifimiz de burada: http://bit.ly/TazeZencefilliKurabiye

Malzemeler

Vanilyalı pandispanya için malzemeler:

  • 6 adet yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı un + 3 yemek kaşığı un,
  • Yarım paket kabartma tozu,
  • 1 çimdik tuz,
  • Tereyağı (kalıbı yağlamak için).

Pastacı kreması için malzemeler:

  • 5 yumurta sarısı,
  • 100 g toz şeker,
  • 50 g nişasta,
  • 500 ml süt,
  • 25 g tereyağı,
  • Yarım kutu krema.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı