Orman Meyveli Sevgililer Günü Pastası
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarına toz şekerin yarısını ekleyin. Sarılar beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yumurta aklarına kalan toz şeker ve tuzu ekleyerek kar gibi oluncaya kadar çırpın. Kabarttığınız yumurta aklarına, havasını kaçırmamaya dikkat ederek yumurta sarılarını ekleyin. Un ve kabartma tozunu, yumurta karışımına eleyerek yedirin. 23 santimlik çember kalıbın altına yağlı kağıt serin. Yağlı kağıdı ve kalıbı tereyağı ile yağlayın. Hamuru kalıba dökün ve 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Bir saat kadar soğuyan keki kalıptan çıkarın. Enine ikiye kesin. Pastacı kreması için sütü ve şekerin yarısını karıştırıp kısık ateşte ısıtın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Sarılarına şekerin kalan yarısı ilave ederek çırpın, karışım beyazlaştıktan sonra nişastayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Sıcak sütten 1 kepçeyi yumurta sarılarına ekleyin ve hızlıca karıştırın. Ilınan yumurta sarılarını süte ilave edin ve koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Kremaya tereyağını ekleyin. Soğurken kabuk tutmaması için ara sıra karıştırın. Pastacı kremasını kekin arasına bolca sürün. Orman meyvelerini serpiştirin ve kekin üst katını üzerine kapatın. Kalan krema ile keki sıvayın. Biz keki bitirmek için şeker hamuru kullandık. Siz de hazır şeker hamuru ile pürüzsüz bir görünüm elde edebilir ya da pastacı kreması ile pastanızı bitirebilirsiniz. Pastanızı orman meyveleri ise süsleyin. Biz ayrıca kırmızı şeker hamuru ile süslenmiş zencefilli kurabiyeler de kullandık. Zencefilli kurabiye tarifimiz de burada: http://bit.ly/TazeZencefilliKurabiye
Malzemeler
- 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
- 1 paket Verita Ahududu,
- 1 paket Verita Frenk Üzümü,
- 1 paket Verita Böğürtlen,
- 1 paket Verita Altın Çilek.
Vanilyalı pandispanya için malzemeler:
- 6 adet yumurta,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı un + 3 yemek kaşığı un,
- Yarım paket kabartma tozu,
- 1 çimdik tuz,
- Tereyağı (kalıbı yağlamak için).
Pastacı kreması için malzemeler:
- 5 yumurta sarısı,
- 100 g toz şeker,
- 50 g nişasta,
- 500 ml süt,
- 25 g tereyağı,
- Yarım kutu krema.