Orman Meyveli Naked Cake
Fırınınızı 180 derecede ısıtın. 2 adet 20 cm’lik kek kalıbınızı yağlayıp, tabanına pişirme kağıdını yayın. Tereyağı ve şekeri krema kıvamında, rengi açılıp kabarana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker karışıma ekleyin. Yumurtaları eklerken her yumurtadan sonra karışımı iyice karıştırıp daha sonra diğer yumurtayı ekleyin. Un ve kabartma tozunu karıştırın. Spatulayla alttan üste dairesel hareketlerle karışıma ekleyin. Hamuru eşit iki parçaya bölün ve kalıplara koyun. Fırında 25 dakika kadar pişirdikten sonra oda sıcaklığında soğutun.
Krema için peynir ve pudra şekerini çırpın. Sonra krema ve lime rendesini ekleyip, koyulaşana kadar çırpmaya devam edin. Katılaşana kadar buzdolabında bekletin.
Kekleri ikiye bölüp her katı kremayla sıvayın, her kat arasına böğürtlen ve yaban mersini döşeyin. Kekin çevresini spatula yardımıyla hafifçe sıvayın. Pastanızın üstünü zevkinize göre ahududu, böğürtlen, yaban mersini ya da diğer meyvelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 300gr Verita DrBlue Yaban Mersini
- 400gr Verita Böğürtlen
- 1 Verita Lime
- 225 gr. tereyağı
- 4 yumurta
- 225 gr. kekunu
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 500 gr. Maskarpon peyniri
- 150 gr. pudra şekeri
- 240 ml. krema