Orman Meyveli Naked Cake

Fırınınızı 180 derecede ısıtın. 2 adet 20 cm’lik kek kalıbınızı yağlayıp, tabanına pişirme kağıdını yayın. Tereyağı ve şekeri krema kıvamında, rengi açılıp kabarana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker karışıma ekleyin. Yumurtaları eklerken her yumurtadan sonra karışımı iyice karıştırıp daha sonra diğer yumurtayı ekleyin. Un ve kabartma tozunu karıştırın. Spatulayla alttan üste dairesel hareketlerle karışıma ekleyin. Hamuru eşit iki parçaya bölün ve kalıplara koyun. Fırında 25 dakika kadar pişirdikten sonra oda sıcaklığında soğutun.

Krema için peynir ve pudra şekerini çırpın. Sonra krema ve lime rendesini ekleyip, koyulaşana kadar çırpmaya devam edin. Katılaşana kadar buzdolabında bekletin.

Kekleri ikiye bölüp her katı kremayla sıvayın, her kat arasına böğürtlen ve yaban mersini döşeyin. Kekin çevresini spatula yardımıyla hafifçe sıvayın. Pastanızın üstünü zevkinize göre ahududu, böğürtlen, yaban mersini ya da diğer meyvelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı