Meyveli Pizza
Tereyağı ve şekeri mikserle çırpın. Yumurtayı ve vanilyayı ekleyip karışana kadar yeniden çırpın. Başka bir kapta un, tuz, kabartma tozu, karbonat ve nişastayı karıştırın. Kuru malzemeleri tereyağı karışımına ekleyin. Üstünü bir süreç filmle kapatın ve 30 dk buzdolabında dinlendirin. Fırını 180 derecede ısıtın. Yağlı kağıt yerleştirdiğiniz bir fırın kabına hamuru yuvarlak şekilde yayın. 18-20 dakika, üstü hafifçe kızarana kadar pişirin.
Krema için krem peynir, vanilya, lime suyu ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. Kremayı, soğumuş pizza hamurunun üzerine yayın Meyveleri daire şeklinde veya istediğiniz biçimde dizin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
- 2 adet Verita Gurme Kivi,
- 1 paket Verita Frenk Üzümü,
- 1 paket Verita Böğürtlen,
- 1 paket Verita Ahududu.
Hamuru için malzemeler
- 120 g tereyağı,
- 120 g şeker,
- 1 yumurta (Oda sıcaklığında),
- 1 çimdik tuz,
- 1/2 paket vanilya,
- 1 çay kaşığı kabartma tozu,
- 1/2 çay kaşığı karbonat,
- 1,5 çay kaşığı mısır nişastası.
Kreması için malzemeler
- 1 paket krem peynir,
- 50 g tereyağı,
- 1/2 paket vanilya,
- 2 çay kaşığı Verita Lime suyu,
- 120 g pudra şekeri.