Meyveli Pizza

Tereyağı ve şekeri mikserle çırpın. Yumurtayı ve vanilyayı ekleyip karışana kadar yeniden çırpın. Başka bir kapta un, tuz, kabartma tozu, karbonat ve nişastayı karıştırın. Kuru malzemeleri tereyağı karışımına ekleyin. Üstünü bir süreç filmle kapatın ve 30 dk buzdolabında dinlendirin. Fırını 180 derecede ısıtın. Yağlı kağıt yerleştirdiğiniz bir fırın kabına hamuru yuvarlak şekilde yayın. 18-20 dakika, üstü hafifçe kızarana kadar pişirin.

Krema için krem peynir, vanilya, lime suyu ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. Kremayı, soğumuş pizza hamurunun üzerine yayın Meyveleri daire şeklinde veya istediğiniz biçimde dizin. Afiyet olsun.

Malzemeler

Hamuru için malzemeler

  • 120 g tereyağı,
  • 120 g şeker,
  • 1 yumurta (Oda sıcaklığında),
  • 1 çimdik tuz,
  • 1/2 paket vanilya,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • 1/2 çay kaşığı karbonat,
  • 1,5 çay kaşığı mısır nişastası.

Kreması için malzemeler

  • 1 paket krem peynir,
  • 50 g tereyağı,
  • 1/2 paket vanilya,
  • 2 çay kaşığı Verita Lime suyu,
  • 120 g pudra şekeri.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı