Mangolu ve Taze Zerdeçallı Pişmeyen Cheesecake

Bademleri, çekirdekleri ve bir boğum taze zerdeçalı mutfak robotunda birkaç kez bızlatın. Geri kalan taban malzemelerini ekleyin ve hamur haline gelinceye kadar karıştırın. Karışımı 8 adet kapkek kalıbına eşit şekilde paylaştırıp sıkıca bastırın. 

Küçük bir tencerede Hindistan cevizi yağı ve balı sık sık karıştırarak hafifçe ısıtarak eritin. Mangoyu robotta püre haline getirin. Hindistan cevizi yağı, balı, limon suyunu ve tarçını ekleyin. Taze peyniri yoğun bir kıvam alana kadar çırpın. Mangolu karışımı ekleyin ve nazikçe karıştırın.

Karışımı taban tabakasının üzerine kaşıkla dökün ve eşit şekilde düzeltin. Sertleşinceye kadar buzdolabında dinlendirin. Biz mango parçaları ve kekik yaprakları ile süsledik. Afiyet olsun. 

Kreması için:

  • 1 adet Verita Yemeye Hazır Mango,
  • 1 kutu taze peynir,
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı,
  • 2 yemek kaşığı bal,
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/4 çay kaşığı tarçın

Tabanı için:

  • 1 paket Verita Taze Zerdeçal,
  • 100g badem,
  • 8-10 adet hurma ya da kuru kayısı,
  • 100g çekirdek,
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı,
  • Yarım çay kaşığı tarçın.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı