Mangolu ve Taze Zerdeçallı Pişmeyen Cheesecake
Bademleri, çekirdekleri ve bir boğum taze zerdeçalı mutfak robotunda birkaç kez bızlatın. Geri kalan taban malzemelerini ekleyin ve hamur haline gelinceye kadar karıştırın. Karışımı 8 adet kapkek kalıbına eşit şekilde paylaştırıp sıkıca bastırın.
Küçük bir tencerede Hindistan cevizi yağı ve balı sık sık karıştırarak hafifçe ısıtarak eritin. Mangoyu robotta püre haline getirin. Hindistan cevizi yağı, balı, limon suyunu ve tarçını ekleyin. Taze peyniri yoğun bir kıvam alana kadar çırpın. Mangolu karışımı ekleyin ve nazikçe karıştırın.
Karışımı taban tabakasının üzerine kaşıkla dökün ve eşit şekilde düzeltin. Sertleşinceye kadar buzdolabında dinlendirin. Biz mango parçaları ve kekik yaprakları ile süsledik. Afiyet olsun.
Kreması için:
- 1 adet Verita Yemeye Hazır Mango,
- 1 kutu taze peynir,
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı,
- 2 yemek kaşığı bal,
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1/4 çay kaşığı tarçın
Tabanı için:
- 1 paket Verita Taze Zerdeçal,
- 100g badem,
- 8-10 adet hurma ya da kuru kayısı,
- 100g çekirdek,
- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı,
- Yarım çay kaşığı tarçın.