Mangolu Üç Katlı Muhallebi
Bu muhallebiye nişasta veya un yerine jelatinle kıvam vereceğiz. Öncelikle toz jelatini yarım çay bardağı su ile karıştırıp şişmesi için kenara alın. Mangonuzu soyun ve bir blender’da veya çatalla ezerek püre haline getirin. Bu püreyi süzgeçten geçirip liflerinden arındırın. Toz jelatini yarım çay bardağı su ile karıştırıp şişmesi için kenara alın.
Süt, krema ve şekeri bir taşım kaynatın. Şeker eridikten sonra bu karışımı üç parçaya ayırın. İlk parça sıcakken jelatinin üçte birini ekleyin ve bir taşım kaynatın, servis kuplarına alıp bir saat buzolabında sertleşmeye bırakın.
Sütlü karışımın ikinci partisine mango püresinin ve jelatinin üçte birini ekleyin, bir taşım kaynatıp buzdolabında sertleşmiş tatlınızın üzerine ekleyin. Bir saat dinlendirin.
Sütlü karışımın son partisine jelatin ve mango püresinin kalanını ekleyin, bir taşım kaynatın ve sertleşmiş tatlınızın üzerine ilave edin. Bir saat buzdolabında dinlendirin. Biz nane ve mango parçaları ile süsledik. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 adet Verita Yemeye Hazır Mango,
- 200 ml krema,
- 200 ml süt,
- 100g şeker,
- 3 tatlı kaşığı toz jelatin.