Mangolu Üç Katlı Muhallebi

Bu muhallebiye nişasta veya un yerine jelatinle kıvam vereceğiz. Öncelikle toz jelatini yarım çay bardağı su ile karıştırıp şişmesi için kenara alın.  Mangonuzu soyun ve bir blender’da veya çatalla ezerek püre haline getirin. Bu püreyi süzgeçten geçirip liflerinden arındırın. Toz jelatini yarım çay bardağı su ile karıştırıp şişmesi için kenara alın.

Süt, krema ve şekeri bir taşım kaynatın. Şeker eridikten sonra bu karışımı üç parçaya ayırın. İlk parça sıcakken jelatinin üçte birini ekleyin ve bir taşım kaynatın, servis kuplarına alıp bir saat buzolabında sertleşmeye bırakın.

Sütlü karışımın ikinci partisine mango püresinin ve jelatinin üçte birini ekleyin, bir taşım kaynatıp buzdolabında sertleşmiş tatlınızın üzerine ekleyin. Bir saat dinlendirin.

Sütlü karışımın son partisine jelatin ve mango püresinin kalanını ekleyin, bir taşım kaynatın ve sertleşmiş tatlınızın üzerine ilave edin. Bir saat buzdolabında dinlendirin. Biz nane ve mango parçaları ile süsledik. Afiyet olsun.

Malzemeler

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı