Mangolu sorbe
Şeker, portakal kabuğu ve 3/4 su bardağı suyu bir tencereye koyup kaynatın. Şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynayınca, altını söndürüp soğumaya bırakın. Mangoyu ve portakal suyunu mutfak robotunda püre haline getirin. Soğuttuğunuz şekerli şurubu püreye karıştırıp, iyice çırpın. Daha sonra süzüp soğumaya bırakın. Soğuyunca, buz kabına koyup buzluğa koyun. Kenarları sertleşip donana kadar buzluktan çıkarmayın. Yarı donmuş karışımı, bir kaşıkla mutfak robotuna ya da blendera koyup, yumuşayana kadar çekin. Tekrar buzluğa koyup, donması için bekleyin. Servisten 15-20 dakika önce buzluktan çıkarıp, oda sıcaklığında bekleterek hafifçe yumuşamasını sağlayın. Nane yapraklarıyla süsleyin. Mangolu sorbeniz servise hazır. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 adet Verita Yemeye Hazır Mango (Küp küp doğranmış)
- 4 yemek kaşığı (60ml) portakal suyu
- 150 g tozşeker
- Şerit halinde kesilmiş portakal kabuğu
- Süslemek için nane yaprakları