Mangolu Puding

Mangoyu küp küp doğrayın. Süslemek için birkaç küp ayırıp kalanı blender’a alın. Suyun yarısını ekleyin ve mangoyu püre haline getirin. Mango püresini bir elekten geçirin. Süzgeçte kalan liflerin üzerine kaşıkla bastırarak mangonuzdan son damlasına kadar yararlanabilirsiniz. Kremayı ekleyin. Jelatini soğuk suda açın ve beş dakika bekleyin. Şekeri ekleyin ve kısık ateşte şeker eriyene kadar ısıtın. Jelatinli karışımı mango püresine ekleyin. Servis yapacağınız kaplara paylaştırın. Streç filmle kaplayın ve jelatin katılaşana kadar, yaklaşık 2 saat dinlendirin. Mango küpleri ve nane yaprakları ile servis edin. Biz mango pudingin üzerine biraz da vanilyalı puding ekleyerek görünüşünü zenginleştirdik, ancak dilerseniz bu adımı geçebilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 adet Verita Yemeye Hazır Mango,
  • 1 çay bardağı su,
  • Yarım çay bardağı krema,
  • 2 tatlı kaşığı jelatin,
  • 60 gram şeker,
  • Nane yaprakları.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı