Mangolu cheesecake

Mangolu cheesecake

3 adet Verita Yemeye Hazır Mango’yu soyun ve çekirdeklerini çıkartın. Mangoları bir kap içerisinde ezin. (İsterseniz rondodan da geçirebilirsiniz).  Cheesecake tabanı için bisküvileri rondodan geçirin. 100 g tereyağını eritip; üzerine ekleyin ve karıştırın. Hamur haline gelmiş karışımı cheesecake kabının tabanına bastırarak; eşit şekilde yayın ve katılaşması için buzdolabına kaldırın. Kreması için; 1 çay bardağı kaynar suyun içine jelatini koyup eritin. Başka bir kapta krem peyniri mikser ile çırpın. Üzerine kremayı da ekleyip çırpmaya devam edin. Ezdiğiniz mangoları da ekleyip karıştırın. Buzdolabına koyduğunuz kabı çıkartın, kremayı üzerine dökün ve 1 gece buzdolabında bekletin. Servis için mango dilimleriyle kekin üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 4 adet Verita Yemeye Hazır Mango
  • 1,5 paket çikolatalı bisküvi
  • 100g tereyağı
  • 250 g krem peynir
  • 200 g krema
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı jelatin

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı