Mangolu cheesecake
3 adet Verita Yemeye Hazır Mango’yu soyun ve çekirdeklerini çıkartın. Mangoları bir kap içerisinde ezin. (İsterseniz rondodan da geçirebilirsiniz). Cheesecake tabanı için bisküvileri rondodan geçirin. 100 g tereyağını eritip; üzerine ekleyin ve karıştırın. Hamur haline gelmiş karışımı cheesecake kabının tabanına bastırarak; eşit şekilde yayın ve katılaşması için buzdolabına kaldırın. Kreması için; 1 çay bardağı kaynar suyun içine jelatini koyup eritin. Başka bir kapta krem peyniri mikser ile çırpın. Üzerine kremayı da ekleyip çırpmaya devam edin. Ezdiğiniz mangoları da ekleyip karıştırın. Buzdolabına koyduğunuz kabı çıkartın, kremayı üzerine dökün ve 1 gece buzdolabında bekletin. Servis için mango dilimleriyle kekin üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 4 adet Verita Yemeye Hazır Mango
- 1,5 paket çikolatalı bisküvi
- 100g tereyağı
- 250 g krem peynir
- 200 g krema
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı jelatin