Mango soslu somon
Somonu soya sosu ve zencefille marine edip buzdolabında 2 saat bekletin. Mangoyu ve domatesi (çekirdeğini atıp kabuğuyla birlikte) küp şeklinde doğrayın. Soğanı, naneyi ve kişnişi ince ince kıyıp hepsini bir kapta birleştirin. Bir tutam tuz atıp iyicene karıştırın. Somonu dörde bölün; parçaları kızgın bir tavada pişirin; ortası çiğ kalsın. Küçük bir tabağın ortasına mango sosu, üzerine de sıcak somonu koyun. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 adet Verita Yemeye Hazır Mango
- 1 çay kaşığı Verita Taze Zencefil
- 200 g derisiz somon fileto
- 2 kaşık soya sosu
- 2 adet domates
- 1/2 adet kırmızı soğan
- 1/4 demet nane
- 1/4 demet kişniş
- 2 yemek kaşığı yağ