Mango Püreli Pişmeyen Cheesecake
Cheesecake tabanını hazırlamak için tereyağını kısık ateşte, hafif bir kahverengi renk alana kadar eritin. Bisküvileri irili ufaklı, tamamen toz haline getirmeden kırın. Erimiş tereyağı, tuz ve bisküvileri karıştırıp 20 cm çağında yuvarlak bir kek kalıbının altına serin ve kaşıkla bastırın. Buzdolabında bir saat dinlendirin. 2,5 tatlı kaşığı jelatini iki çorba kaşığı soğuk su ile karıştırıp birkaç dakika şişmesini bekleyin. Bu sırada taze peynir, yoğurt, bal ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu mikserle, pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Jelatini kısık ateşte eritip krema karışımına ekleyip karıştırın, zaman kaybetmeden kalıba dökün. En az 2 saat buzdolabında katılaşmasını bekleyin.
Şimdi mango jölesini hazırlayalım. Kalan kelatini bir çorba kaşığı soğuk su ile karıştırıp birkaç dakika şişmesini bekleyin. Mangonuzu soyup dilimleyip, kalan limon suyu ile blender’da püre haline getirin. Yoğun bir çorba kıvamı alana kadar su ekleyebilirsiniz. Jelatini kısık ateşte eritip, mango püresine ekleyip karıştırın. Cheesecake’in üzerine dökerek buzdolabında katılaşana kadar dinlendirin.
Biz üstünü mango dilimleri ve nane ile süsledik. Afiyet olsun.
Malzemeler
1 adet Verita Yemeye Hazır Mango,
1 paket taze krem peynir veya quark,
1 bardak yoğurt,
1 çorba kaşığı bal,
2 tatlı kaşığı limon suyu,
3,5 tatlı kaşığı tuz jelatin,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 paket yulaflı bisküvi,
1 çimdik tuz.